Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκληρό πόκερ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Έκτακτη συνεδρίαση κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις 10:15

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Διακοπή της σύσκεψης και εκ νέου συνεδρίαση για τις ΚΟ και τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δημιουργούν νέα δεδομένα στην τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Νωρίτερα, πλήρη ανατροπή επέφερε στα μέχρι πρότινος δεδομένα στον κυβερνητικό συνασπισμό η συνεδρίαση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που επέστρεψε στη «σκληρή γραμμή». Η εξουσιοδότηση προς τον Πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη υπήρξε ομόφωνη, ενώ δεν έλειψαν φωνές για έξοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς από το κυβερνητικό σχήμα.

Η πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση –ΕΡΤ, που ενέκρινε το σώμα, θέλει την πρόσληψη του συνόλου των απολυθέντων στο μεταβατικό φορέα, διατηρώντας το πρότερο εργασιακό τους καθεστώς, διαμορφώνοντας ένα μεταβατικό καθεστώς 6 μηνών.  Η διαφωνία έγκειται στον αριθμό των εργαζομένων, ενώ η χθεσινή δήλωση του κ. Κουβέλη ότι «καταβάλλει κάθε προσπάθεια» για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης φαίνεται πως καθησύζασε εις μάτην το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εξελίξεις δεν μπορεί να αφήνουν αδιάφορο το ΠΑΣΟΚ, που σε περίπτωση ρήξης καλείται να επανακαθορίσει τη στάση του. Στην κατεύθυνση αυτή, τηλεφωνικές επικοινωνίες είχαν στο ενδιάμεσο οι επικεφαλής των 2 κομμάτων, προκειμένου να διευκρινιστούν οι προθέσεις των κομματικών τους οργάνων, αλλά η δυνατότητα κοινής ή μη στάσης από εδώ και στο εξής.

Στην Ιπποκράτους, το διακύβευμα δεν είναι μόνο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και το συντονισμό της κυβέρνησης. Για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ζητά την άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς και απαιτεί συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις», τασσόμενος «υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις». Η σεβασμός στους θεσμούς περνά για το Κίνημα μέσα από το σεβασμό στον τρικομματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης, αφού  «υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By