Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Εμείς τα λέγαμε σε κυβέρνηση – Εθνική – Eurobank

Αιχμές Ιπποκράτους για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο «ναυάγιο» της συγχώνευσης

fosR1900106 pasok jordan mediaΆρχισαν τα όργανα στην τρικομματική μετά το «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank.

Στην Ιπποκράτους είχαν πολύωρη σύσκεψη το μεσημέρι προκειμένου να καταλήξουν στην θέση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το θέμα.

Αμέσως μετά, στελέχη του Κινήματος, μιλώντας στο thepaper.gr άφηναν αιχμές για τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου και των διοικήσεων των δύο τραπεζών, αναφορικά με το «πάγωμα» της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank.
«Είχαμε επισημάνει εδω και καιρό την ανάγκη προσεκτικών χειρισμών στο θέμα της συγχώνευσης» επισημαίνουν, ενώ – όπως εκτιμούν – τώρα «προέχει να ακουστούν καθαρές κουβέντες και να μη γίνουν αλλα μεγάλα λάθη». Όπως λένε στην Ιπποκράτους «πιστεύουμε ότι το ΤΧΣ θα δει το θέμα με διορατικότητα» και υποστηρίζουν ότι είχαν επισημάνει τα προβλήματα αλλά και είχαν προτείνει κατάλληλους χειρισμούς αρμοδίως – και στην τρόικα.

Διαβεβαιώνουν ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι υπέρ της συγχώνευσης» και παράλληλα τονίζουν ότι «θα πρέπει να υπάρξει δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα ώστε να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης».

Επιπλέον, ως «κόκκινη γραμμή» θεωρούν στην Ιπποκρατους το «να παραμείνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας υπο τον έλεγχο του δημοσίου και να μη μεταφερθεί το κέντρο λήψης των αποφάσεων για την Εθνική εκτός Ελλάδος»…

By