Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων

 η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα επισημαίνουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη

pasok1

«Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο», τονίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο της χθεσινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ακόμη ότι η θεωρία των δύο άκρων «είναι διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοκοπικούς», που, όπως αναφέρουν, «δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα».

Αναφερόμενοι στην Χρυσή Αυγή, επισημαίνουν πως πρώτο το ΠΑΣΟΚ είχε «έγκαιρα και επίμονα διατυπώσει την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του εκφασισμού και η Χ.Α. ως αντιδημοκρατικό, αντικοινοβουλευτικό μόρφωμα που πλήττει το κράτος δικαίου και προωθεί την κοινωνική και πολιτική βία».

«Το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, επιμένει στις θέσεις του όπως αυτές εκφράζονται τους τελευταίους 14 μήνες, όταν οι »άλλοι» δεν είχαν ακόμη την »πολιτική βούληση» να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου για να την αποκτήσουν», υπογραμμίζουν και επαναλαμβάνουν την ανάγκη συσπείρωσης  του συνταγματικού τόξου στον αγώνα κατά της Χ.Α., με ένα καθαρό και σταθερό μέτωπο.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοοι, «η πολιτική και αξιακή αυτή αντίδραση είναι εξίσου αναγκαία με την κίνηση των ποινικών διαδικασιών με πρωτοβουλία των αρμοδίων δικαστικών αρχών που ενεργούν στο πλαίσιο των θεσμικών εγγυήσεων της ανεξαρτησίας τη δικαιοσύνης και με κριτήρια αμιγώς νομικά».

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής της 6ης Οκτωβρίου «υπήρξε σαφής: Αυτό που έγινε για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, δεν είναι οι συλλήψεις βουλευτών, αλλά ο εκφασισμός, το γεγονός ότι εκπροσωπείται στη Βουλή μια εγκληματική οργάνωση με προκάλυμμα πολιτικού κόμματος».

Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τονίζουν ότι πρέπει να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό και προσθέτουν: «Το φρόνημα δεν τιμωρείται, αλλά μορφές πολιτικού λόγου που είναι αξιακά απαράδεκτες βεβαίως και μπορεί να ενεργοποιούν τον ποινικό νόμο, όπως ο εγκωμιασμός του ολοκαυτώματος ή η ρατσιστική προτροπή. Η ισχύουσα νομοθεσία επαρκεί  για τα βαριά εγκλήματα».

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι «αυτό το οποίο διαμόρφωσε τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι οι λαθρομετανάστες αλλά η πολιτική του τσαμπουκά, η πολιτική της βίας. Ο κοινοτισμός της βίας».

«Το ετερόκλητο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου λειτούργησε ως θερμοκήπιο μέσα στο οποίο η Χρυσή Αυγή απέκτησε ανοχή σʼ ένα τμήμα της κοινωνίας. Δυστυχώς ακόμα  τώρα κάποια κόμματα δεν έχουν αποδεχτεί τη λογική του συνταγματικού τόξου. Διότι λένε »ο στόχος μας είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά στόχος μας είναι και το μνημόνιο» όπου ως  »μνημόνιο»  εννοούν την κυβερνητική πολιτική και την κυβερνητική πλειοψηφία  και  κυρίως το ΠΑΣΟΚ που είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της χώρας».

Με αφορμή τέλος τη συμπλήρωση σήμερα 69 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί τονίζουν πως «η οφειλόμενη τιμή στους συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους από τους ναζί, είναι να υπάρχει εθνική ενότητα, ομοψυχία και σταθερότητα στη πατρίδα μας».

Το κλίμα που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη αποτυπώνει και η παρέμβαση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «θέατρο σκιών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» που συνεχίζεται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By