Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στην αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Συμφώνησαν στις 100 επιπλέον δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών»

megaro maximou

Ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών όπως η αύξηση των δόσεων των ληξιπρόθεμων οφειλών αλλά και η προστασία των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών κομμάτων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και συναποφάσισαν  να δοθεί η ευκαιρία αποπληρωμής των χρεών με έως και 100 επιπλέον δόσεις. Παράλληλα τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ συνηγορούν υπέρ της αναγνώρησης της πρώτης πενταετίας απολυμένων υπαλλήλων, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί επειδή δεν είχαν ένσημα για την περίοδο αυτή. Η απόφαση αυτή θα αφορά κυρίως σε σχολικούς φύλακες, στους οποίους αν αναγνωριστεί η πρώτη πενταετία τότε θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το σχέδιο που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων, ένα θέμα που θα επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο οι 6.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που εκκρεμούν και είναι ήδη συμφωνημένες με την Τρόικα, όπως και το ποσοστό 15% των δημοσίων υπαλλήλων που σύμωνα με το νόμο Μητσοτάκη θα παίρνουν υποχρεωτικά κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση είναι δύο ζητήματα που οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν , για αυτό και παραπέμπονται προς συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης και Παναγιώτης Ρήγας.

By