Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Θέλουμε συγκεκριμένα υπουργεία – λιτό κυβερνητικό σχήμα

Τί λένε στην Ιπποκράτους για ανασχηματισμό, Χατζηδάκη, Μουσουρούλη και ΣΥΡΙΖΑ.

pasok grafeia
© FOSPHOTOS Philippos Messinis

Δυσαρέσκεια επικρατεί στην Ιπποκράτους από την απόφαση του πρωθυπουργού να δημιουργηθούν 6 νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών. Στελέχη που βρίσκονται, κοντά, στον Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνουν ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί για την δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ απόφαση του πρωθυπουργού με την οποία συστάθηκαν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε όλα τα υπουργεία, ακόμα και σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις.

Το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό, ιδιαίτερη δε έμφαση πρέπει να δοθεί στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών». Στην Ιπποκράτους θεωρούν αναγκαία την «ολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλησης των τριών κομμάτων».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιθυμούσε να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι έως τις ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν σε 55 εβδομάδες. Και ζητάει δίκαια κατανομή «κόστους και οφέλους» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, του βάρους δηλαδή μεταξύ «δυσάρεστων και ευχάριστων» αποφάσεων και πρωτοβουλιών.

Δεν είναι δυνατόν -όπως λένε στην Ιπποκράτους- π.χ. το ΠΑΣΟΚ να καλείται να σηκώνει συνεχώς το βάρος επώδυνων αποφάσεων χωρίς να αναδεικνύεται η συμβολή του  σε θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την κοινωνική συνοχή. Αυτές οι αναφορές για πολλούς δείχνουν και ποια υπουργεία θα προτιμούσε το ΠΑΣΟΚ στον ανασχηματισμό.

Βολές σε Χατζηδάκη – Μουσουρούλη

Στην Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν εκβιαστικές τις δηλώσεις Χατζηδάκη για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ενώ στο στόχαστρο είναι και ο υπουργός Ναυτιλίας μετά και την καταψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΕΝ.

Εκτός από τα αρνητικά υπάρχουν και θετικά για την Ιπποκράτους για τη λειτουργία της κυβέρνησης όπως το ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε,την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών, που από τα μελλοντικά έσοδα των υδρογονανθράκων θα χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία.Την ίδια ώρα η Ιπποκράτους επιμένει και για την υιοθέτηση των προτάσεων της για την ανεργία.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Για ακόμη μία φορά ,η Ιπποκράτους «χτυπάει» τον ΣΥΡΙΖΑ ,καθώς θεωρεί πως ένα-ένα εμφανίζονται τα αδιέξοδα της πολιτικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να αναδειχθούν ,το ΠΑΣΟΚ ζητάει «να διεξαχθεί, ει δυνατόν πριν τις γιορτές του Πάσχα, συζήτηση στη Βουλή, τόσο για την προοπτική της χώρας μέσα στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία, μετά την ολοκλήρωση των  διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όσο και για την Κύπρο».

Στην Ιπποκράτους χαμογελούν και έπειτα από την αποκάλυψη ότι υπήρχε και τρίτο usb της λίστας Λαγκάρντ και απευθυνόμενοι προς τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν «τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου οι «συνασπισμένοι» σκευωροί και συκοφάντες που επένδυσαν σε πρόσωπα όπως ο κ. Διώτης, με κορυφαία την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιληφθούν το τεράστιο ηθικό, θεσμικό και πολιτικό τους λάθος».

 

By