Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ουσιαστική και παραγωγική η συνάντηση Βενιζέλου – Παπανδρέου

«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής όχι απλά της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας με προοδευτικό πρόσημο»

ven-papCΌπως ενημερώνει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου βρίσκονται τα ζητήματα της αξιοπιστίας και ενίσχυσης της εκλογικής επιρροής του κινήματος.

Η ενημέρωση γίνεται με αφορμή τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου . Η συζήτηση των δύο αντρών χαρακτηρίζεται ουσιαστική και παραγωγική, ενώ όπως επισημαίνεται «μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις συνεχείς πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας του, που έχουν ως άξονα αφενός μεν την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης, αφετέρου δε τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων».

«Αυτό είναι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως εγγυητής όχι απλά της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας με προοδευτικό πρόσημο» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση, το μνημόνιο και την ασφυκτική επιτήρηση της τρόικας και η αλλαγή σελίδας είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τις δύσκολες επιλογές του 2010 και τις πρόσθετες κινήσεις του 2011-12.

«Από την άποψη αυτή, όσοι χειρίστηκαν κρίσιμες πτυχές και στιγμές της τελευταίας πενταετίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιτυχή ολοκλήρωση της τεράστιας αυτής προσπάθειας που ανέλαβε αρχικά μόνο του το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις προσχώρησαν πολύ αργότερα στη λογική της εθνικής ιστορικής ευθύνης» αναφέρεται.

Αναφορές γίνονται στο ενημερωτικό σημείωμα και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο σημείο μάλιστα που αφορά τον βαθμό προεκλογικής στράτευσης και συμμετοχής διαφόρων στελεχών της Παράταξης.

«Ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, της Παράταξης και πρωτίστως της χώρας και θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες συμβολές που – παρά τις επιμέρους απόψεις – συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης και σε ένα ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου» σχολιάζει το γραφείο Τύπου.

By