Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας είναι εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων

 «Χοντραίνει» η κόντρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ιπποκράτους, μέσω «διαρροών» κύκλων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τον οποίο κατηγορούσαν για εκπρόσωπο συγκεκριμένων συμφερόντων.

Με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μπλοκάρει επενδύσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την Deutsche Bank, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έλεγαν: «Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή εμφανίστηκε ως υποστηρικτής των θέσεων συγκεκριμένης εταιρείας στην οποία μετέχουν ξένα, αλλά και ελληνικά συμφέροντα και η οποία ενδιαφέρεται να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως πολλές άλλες».

Οι ίδιοι κύκλοι διερωτούνταν: «Γιατί τέτοιο ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα ειδικά για αυτήν την επενδυτική πρόταση; Τι ήθελε να πει επικαλούμενος έγγραφο της DB το κύριος του οποίου θέλησε να αναβαθμίσει επικαλούμενος υπογραφή του κ. Γιόζεφ Άκερμαν. Ποια είναι τα εμπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας;».

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριζαν ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε αυτό «εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας αξιολόγησης επενδύσεων στις ΑΠΕ από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την Διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων». Σημείωναν δε ότι επικαλέστηκε «δήθεν έγγραφο της μητρικής DB που έφερε δήθεν την υπογραφή του πρώην προέδρου της, ενώ επρόκειτο για έγγραφο της DB Λονδίνου που το υπέγραφε στέλεχος συνεπώνυμο του πρώην προέδρου της DB».

[space size=»30″]

By