Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεννηματά: Προωθήστε άμεσα το αντιρατσιστικό

Η Χρυσή Αυγή ξεπέρασε κάθε όριο, ταυτίζεται ανοικτά πλέον με τους Ναζί, δηλώνει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την άμεση προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, μετά τα γεγονότα στην Ολομέλεια της Βουλής ζητά η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας πως η Χρυσή Αυγή ξεπέρασε κάθε όριο.

«Τα γεγονότα στο Κοινοβούλιο απέδειξαν ότι η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει αυτή την πορεία. Καμία ολιγωρία δεν επιτρέπεται», τονίζει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως ότι «οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν πλέον κάθε όριο» και πρόσθεσε: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ομολογούν, μέσα και έξω από τη Βουλή, ότι η επιστροφή στο Ναζισμό είναι γι αυτούς το μέλλον του κόσμου. Ταυτίζονται πλέον ανοιχτά με τους Ναζί, με όλους αυτούς που σκότωσαν, βίασαν, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό».

Η κ. Γεννηματά υπενθυμίζει εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει καταθέσει τις προτάσεις του από το Μάρτιο» και υπογραμμίζει ότι «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να τοποθετηθούν στην ουσία του σχεδίου νόμου, οφείλουν να τοποθετηθούν για το πως θα θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, για το πως θα αντιμετωπίσουμε τους νεοναζί».

Παράλληλα φωτογραφίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμηρό τρόπο λέγοντας πως «τα προβλήματα αυτά λύνονται θεσμικά και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια που παρατηρούμε τελευταία και είναι κατώτερα των περιστάσεων. Η έκφραση «Χάιλ Χίτλερ» για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να ακούγεται στη Βουλή των Ελλήνων»

By