Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: H ναζιστική χουντική ακροδεξιά δεν μπορεί να χωνέψει το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου

 Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου από την χούντα

pasok622_201113

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα  εναντίον του  Ηλία Κασιδιάρη, σχολιάζοντας άρθρο του βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος  για σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου από την χούντα, που αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει:

«Ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει η ναζιστική χουντική ακροδεξιά το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου και φαντασιώνεται τις εξελίξεις αν ο μεγάλος ηγέτης, που άλλαξε τη μοίρα του λαού μας, στέριωσε την ισοπολιτεία και κατοχύρωσε την εθνική συμφιλίωση, είχε δολοφονηθεί.

Οι μικροί και ασήμαντοι κασιδιάρηδες δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία που θα τους αποβάλει και πάλι»

kasidiaris

Στο επίμαχο άρθρο του ο Ηλίας Κασιδιάρης γράφει: «Ένας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας (σ.σ. του πραξικοπήματος) ήταν φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα “προεπαναστατικά” συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας.

»Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ότι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του. Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον «αντιαμερικανό» Ανδρέα Παπανδρέου».

By