Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πεντάχρονος ξόδεψε… 2.000 ευρώ μέσα σε δέκα λεπτά

Τι μπορεί να συμβεί αν δώσεις στο παιδί σου τον κωδικό για το App Store.

iphoneO Danny Kitchen από το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε από τον πατέρα του, Greg Kitchen, να βάλει τον κωδικό του λογαριασμού του στο iTunes στη συσκευή, για να κατεβάσει ένα δωρεάν παιχνίδι από το App Store –για την ακρίβεια το Zombies vs. Ninja.

Αφότου ο Greg έλεγξε πως όντως πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι, έβαλε τον κωδικό και έδωσε το iPad πίσω στον πεντάχρονο γιο του. Ωστόσο αφότου κατέβηκε η εφαρμογή και ο Danny ξεκίνησε να παίζει, κατάφερε να μπει στο online κατάστημα της εφαρμογής και να αγοράσει πολυάριθμα add-ons για το παιχνίδι, με συνολικό κόστος £1.710 (δηλαδή σχεδόν €2.000)!

Την επόμενη ημέρα η μητέρα του Danny, Sharon Kitchen, έλαβε μια σειρά emails από το iTunes για τις αγορές, όμως πίστεψε ότι πρόκειται για λάθος –μέχρι που της τηλεφώνησαν από την τράπεζα που είχε εκδώσει την πιστωτική κάρτα για να την ενημερώσουν πως ενέκριναν την συναλλαγή.

Ο πεντάχρονος Danny μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί έβαλε τα κλάματα, αφού τα αδέρφια του, του έλεγαν ότι θα μπορούσαν να έχουν αγοράσει ένα σπίτι με τόσα χρήματα. Η κα. Kitchen συγκράτησε φυσικά τον θυμό της, μιας και ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται λόγω της ηλικίας του Danny, όμως τα χρήματα που ξοδεύτηκαν ήταν πάρα πολλά.

Ευτυχώς, η Apple αποφάσισε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στην οικογένεια, ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να αναφέρονται το συντομότερο δυνατό στην εταιρεία. Επιπλέον συμβουλεύει τους γονείς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία γονικού ελέγχου των iPad, iPhone και iPod touch.

Όσο για τον μικρό Danny, η τιμωρία του είναι η αποχή απ’ το iPad –υποθέτουμε για αρκετό καιρό…

http://offsite.com.cy

 

By