Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πενταετής φυλάκιση υπουργού στην Κύπρο για το Μαρί

11 χρόνια φυλακή για το δυστύχημα με 13 νεκρούς τον Ιούλιο του 2011

KyprosΠοινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Άμυνας της Κύπρου Κώστα Παπακώστα επέβαλε το Κακουργιοδικείο για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 9 Ιουλίου, ημέρα που το Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο για την έκρηξη τον Ιούλιο του 2011 που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας που καταδικάζεται και μάλιστα με ποινή φυλάκισης, πρόσωπο, που διετέλεσε υπουργός.

Στους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση και πρόκειται για τον πρώην διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους και τον πρώην διοικητή της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέα Λοϊζίδη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων με την απαγγελία των ποινών. Υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι επαρκείς, δεδομένου ότι η έκρηξη στοίχισε τις ζωές δεκατριών ανθρώπων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By