Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων εκτιμά ο Κουτσούμπας

Μονομερή διαγραφή χρέους και μνημονίων προτείνει ο γ.γ. του ΚΚΕ ενώ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για μετάλλαξη σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων για να βγει η χώρα από την κρίση ζητά ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, εκτιμώντας πως το νέο «κούρεμα» θα συνοδευτεί από νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλεί τους εργαζομένους να μην πέσουν στην παγίδα στηρίζοντας μια κυβέρνηση με πρόσημο «αριστερό» ή «δεξιό» σημειώνοντας πως η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη με τη δημιουργία του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ -που γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια- εκφράζει και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση συνεργασίας, με πυρήνα τη ΝΔ ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προφανώς, με παραλλαγές, την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας πως η πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως μαζεύει συστατικές επιστολές από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον ΣΕΒ δίνοντας συνεχώς εξετάσεις, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως έχει μετεξελιχθεί στο σημερινό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Επίθεση εξαπολύσει και κατά της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την πως είναι «γέννημα- θρέμμα του σάπιου συστήματος που την αξιοποιεί για να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα».

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By