Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η περιοδεία του Μπρους Σπρίνγκστιν στην Ευρώπη (βίντεο)

Tο Αφεντικό επέστρεψε στην Ευρώπη.

Bruce_Springsteen1Ο Αμερικανός ροκ σταρ Μπρους Σπρίνγκστιν ξεκίνησε από το Όσλο της Νορβηγίας τη φετινή ευρωπαϊκή περιοδεία του. Μετά από καριέρα 40 και πλέον ετών και έχοντας στο ενεργητικό του πωλήσεις 120 εκατομμυρίων άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, τα τραγούδια του ακόμα αγγίζουν τις καρδιές εκατομμυρίων οπαδών του.

«Ως καλλιτέχνης, πληρώνεσαι για να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου και να αναπτύξεις ένα λεξιλόγιο και μία τέχνη που σου επιτρέπει να μπεις στα παπούτσια των άλλων και να περπατήσεις με αυτά, και να δίνεις στο κοινό σου την αίσθηση του πώς είναι να περπατάς με αυτά τα παπούτσια. Όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν αναμένει ότι ο Μάρτιν Σκορτσέζε είναι ένα πραγματικό μέλος της Μαφίας, αλλά ο ίδιος φαντάζεται το πώς είναι αυτό πολύ καλά. Επομένως, αυτό δεν είναι μόνο ένα τέχνασμα, ένα μαγικό κόλπο…», λέει ο Σπρίνγκστιν, σύμφωνα με το Euronews.

Γνωστός για την πολιτική στήριξή του στο Δημοκρατικό Κόμμα και τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο Σπρίνγκστιν δήλωσε ότι οι κοινωνικές ανισότητες στις ΗΠΑ αποτελούν έμπνευση αλλά και κίνητρο για τα τραγούδια του, που συχνά αναφέρονται στους αγώνες της αμερικανικής εργατικής τάξης: “Το τεράστιο πρόβλημα στην Αμερική αυτή τη στιγμή είναι κατά βάση η τεράστια ανισότητα. Ο πλούτος που έχει αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό είναι κάτι που μου δίνει ακόμα το κίνητρο, που με παρακινεί να γράψω”

Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από μέρες και για τις δύο συναυλίες του Μπρους Σπρίνγκστιν που πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο. Ο 63χρονος ροκ σταρ από το Νιου Τζέρσεϊ και η “E Street Band” θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Ιουλίου, έχοντας προγραμματίσει συνολικά 33 εμφανίσεις σε 14 χώρες. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται, όμως, η Ελλάδα ή η Κύπρος…

By