Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περιπολίες στρατιωτικών στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

«Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε να έρθουν με αεροπλάνο από τη δυτική Ουκρανία φασίστες ή εξτρεμιστές», δήλωσε ένας από τους πολίτες που περιπολούν μαζί με τους στρατιώτες

Armed men patrol outside Simferopol airport

Περίπου 10 στρατιωτικοί που φορούν στολές χωρίς διακριτικά και ακόμη 30 φιλορώσοι πολίτες εξακολουθούν να περιπολούν σήμερα το απόγευμα μπροστά από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, αν και οι ουκρανικές αρχές έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο.

Τρεις Ουκρανοί αστυνομικοί συνομιλούσαν μεταξύ τους αγνοώντας τους στρατιωτικούς, οι οποίοι επίσης κουβέντιαζαν μεταξύ τους. Η πλειονότητα των στρατιωτικών, που φορούν στολές αλλά χωρίς διακριτικά, κρατούν Καλάσνικοφ και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

«Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε να έρθουν με αεροπλάνο από τη δυτική Ουκρανία φασίστες ή εξτρεμιστές», δήλωσε ένας από τους πολίτες που περιπολούν μαζί με τους στρατιώτες, ο 46χρονος Βλαντίμιρ που δήλωσε ότι είναι αξιωματικός εν αποστρατεία.

Νωρίτερα ο Αντρέι Παρούμπι γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας είχε διαβεβαιώσει ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται «εκ νέου υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας».

By