Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πετάει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 44% – Αύξηση 16% σημειώνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες

athens_airport600
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των αφίξεων τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία αγγίζει το +28% με τους επιβάτες τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού να σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο (+29% και +27% αντίστοιχα).

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η αύξηση 16% που σημειώνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα,παρουσίασαν εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης 44%.

Τα υψηλά αυτά ποσοστά καταγράφονται σε συνέχεια της αντιστροφής της πτωτικής τάσης της κίνησης που είχε παρατηρηθεί ήδη από το β» εξάμηνο του περασμένου έτους, με επιστροφή σε θετικό πρόσημο από την αρχή του 2014, γεγονός που οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων όπως η ανάκαμψη της οικονομίας, η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών και τέλος ο ταυτόχρονος εορτασμός του Ορθόδοξου και του Καθολικού Πάσχα.

Συνολικά, για την περίοδο Ιανουαρίου ­ – Απριλίου 2014, καταγράφηκε σημαντική άνοδος της τάξης του 14,3%, οι επιβάτες του αεροδρομίου έφτασαν τα 3,6 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 17,7%, ενώ η κίνηση εσωτερικού επίσης σημείωσε άνοδο 8,6%.

By