Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πιερ Μοσκοβισί ζητά από τη Γερμανία νέες ισορροπίες

Στις ευρωπαϊκές προοπτικές οικονομικής πολιτικής αναφέρεται, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο Πιέρ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών στην γαλλική κυβέρνηση.

Snapshot from the visit of French minister Pierre Moscovici to Athens, Greece / ??????????? ??? ??? ???????? ??? ?????? ???????? ??????????? ???? ????????? ???? ?????«Η θέση της Ευρώπης εξελίσσεται προς μια ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα σε οικονομική εξυγίανση και ανάκαμψη», λέει ο Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι πριν το τέλος του μηνός θα οργανωθεί στο Παρίσι συνάντηση των γαλλογερμανικών οικονομικών επιτελείων για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

«Η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα της λιτότητας και η Γερμανία θα το κατανοήσει» δηλώνει μεταξύ άλλων στην ιταλική εφημερίδα ο Γάλλος υπουργός οικονομικών.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τονίζει ότι «υπάρχει μια άκρως σημαντική σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία και την Γαλλία, αλλά με την πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος Ολάντ δεν θέλει να εναντιωθεί στη Γερμανία». Ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, είναι «να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται κάποιο διευθυντήριο».

«Το θέμα δεν είναι να δημιουργηθεί μια συμμαχία των χωρών του Νότου, κατά της Γερμανίας, αλλά να φτάσουμε σε μια συμφωνία των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, με σημαντική συμβολή της Ιταλίας», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες που συνδέονται με τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος πολιτικός εξηγεί: «Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική ημερομηνία, αλλά δεν πρέπει να προβαίνουμε σε σπέκουλες σχετικά με το αποτέλεσμα. Έχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε με την γερμανική κυβέρνηση, χωρίς να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραλύσει, λόγω της εκλογικής αυτής διαδικασίας».

*Πληροφορίες από DW, ΑΜΠΕ

By