Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πιστόριους: «Ανήσυχος, σαστισμένος και μόνος» στο κελί του

«Ανήσυχος και σαστισμένος» μεταφέρθηκε την Τρίτη σε ένα μοναχικό κελί σε φυλακές της Νότιας Αφρικής ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, έπειτα από την ανακοίνωση της πενταετής  φυλάκισης του για το θάνατο της Ρίβα Στίνκαμπ.

[video_embed][/video_embed]
Τι κι αν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ανέκφραστος, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Μail, η οποία επικαλείται τον υπεύθυνο της φυλακής στην οποία μεταφέρθηκε ο Πιστόριους, ο 29χρονος μπήκε στο κελί του κουρασμένος, αλλά γεμάτος από ένταση, ενώ έδειχνε «μπερδεμένος».

Ο αθλητής μεταφέρθηκε σε κελί στη νοσοκομειακή πτέρυγα των φυλακών, επειδή σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση κρίθηκε ότι είναι ιδιαίτερα «ευάλωτος». Μάλιστα, αμέσως μόλις έφτασε στις φυλακές, είδε και τον ψυχολόγο του σωφρονιστικού ιδρύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την νέα αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος των φυλακών αρνήθηκε ότι ο Πιστόριους τυγχάνει ειδικής περιποίησης, ξεκαθαρίζοντας ότι αντιμετωπίζεται σαν κάθε άλλο κρατούμενο.

Σημειώνεται, όμως, ότι σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, η ομάδα υπεράσπισης του παραολυμπιονίκη φέρεται να δήλωσε πεπεισμένη πως ο Πιστόριους μετά τους 10 μήνες στη φυλακή, θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του σε κατ” οίκον περιορισμό.

Πάντως, ακόμη κι αν, για οποιονδήποτε λόγο, ο Πιστόριους εκτίσει μικρότερη ποινή των πέντε ετών, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016…

By