Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιστόριους: «Σερφάριζε» σε ιστοσελίδες πορνό τη μοιραία νύχτα

Τι αναφέρει έγγραφο που διέρρευσε και θεωρείται μέρος της δικαστικής έρευνας

1Σε ιστοσελίδες πορνό από το κινητό του τηλέφωνο σερφάριζε ο Όσκαρ Πιστόριους, το βράδυ που πυροβόλησε τη φίλη του και μοντέλο Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.

Ένα έγγραφο που διέρρευσε και θεωρείται μέρος της δικαστικής έρευνας, φέρεται να αναφέρει πως ο αθλητής σερφάριζε σε ιστοσελίδες πορνό, την ώρα που η Στέενκαμπ ήταν στο σπίτι του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως επρόκειτο για ένα «ερωτευμένο ζευγάρι που περνούν το χρόνο τους μαζί».

Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαρρεύσει έγγραφα των εισαγγελέων της Νοτίου Αφρικής που ισχυρίζονται πως ο Πιστόριους δήλωσε στον ανήσυχο φύλακα ασφαλείας έξω από το σπίτι του, πως όλα ήταν «μια χαρά» λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης πως ο Πιστόριους φορούσε τα τεχνητά μέλη του και πυροβόλησε προς την πόρτα του μπάνιου, σε απόσταση μικρότερη των 60 εκατοστών, που είχε αρχικά αναφερθεί από την αστυνομία.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενους ισχυρισμούς του Πιστόριους, καθώς είχε το χρόνο να φορέσει τα προσθετικά του πόδια, γεγονός που δεν υποδηλώνει πανικό από την προοπτική ενός εισβολέα στην περιφραγμένη βίλα του. Ο αθλητής ισχυρίζεται ότι την πυροβόλησε γιατί έκανε λάθος πιστεύοντας ότι ήταν κλέφτης.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι σκόπιμα πυροβόλησε και σκότωσε την Στέενκαμπ, μέσα από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, μετά από καβγά. Αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ενώ θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 25 χρόνια προτού κάνει αίτηση αποφυλάκισης.

Η δίκη ξεκινά στις 3 Μαρτίου.

Πηγή: Independent

By