Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πιστώσεις 89 εκατ. για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

Αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ” οίκον»

skrekas

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Κώστας Σκρέκας ενέκρινε και υπέγραψε στις 19/11/2014 τη διάθεση πρόσθετης πίστωσης ύψους 89εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ” οίκον», η πρόσθετη αυτή πίστωση αναμένεται να καλύψει τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υλοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα περίπου 13.500 νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά στα έργα του προγράμματος Εξοικονομώ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίδεται λύση σε σημαντικό αριθμό έργων Δήμων, τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Τα έργα αυτά αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων με σημαντικά οφέλη για το τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, το Υπουργείο προχωρά σε συμφωνία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση της δράσης, ώστε να μπορέσουν άμεσα να συμβασιοποιηθούν και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε στάδιο συμβασιοποίησης, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 52 εκ. Ευρώ.

By