Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλήρη έλεγχο ντόπινγκ ζήτησε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να ελεγχθούν όλοι οι παίκτες του ντέρμπι της Α1 την Δευτέρα.

simaΣτα… βήμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η αντίστοιχη του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι για την πρεμιέρα της Α1 στο ΣΕΦ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης με επιστολή του στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Ιωάννη Ανδριανό, που κοινοποιήθηκε και στον ΕΣΑΚΕ, ζητούν τον πλήρη έλεγχο ντέρμπι στο ματς της Δευτέρας.

Ανάλογο αίτημα είχαν καταθέσει και οι «πράσινοι» πέρυσι, πριν την διεξαγωγή των τελικών του Πρωταθλήματος.

Η επιστολή του Ολυμπιακού 

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό Ιωάννη
ΚΟΙΝ.: ΕΣΑΚΕ/Πρόεδρο κ. Χαλβατζάκη Γεώργιο

                                                                                                                                                             Πειραιάς, 12 Οκτωβρίου 2013

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη προστασίας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης από αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του, επιβάλλει τη διασφάλιση της διεξαγωγής των αγώνων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και  αδιαμφισβήτητης νομιμότητας. Εμείς και η ΚΑΕ Ολυμπιακός είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κάθε μέτρο που θα ληφθεί από την Πολιτεία και κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας και ειδικότερα με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, 14.10.2013 στο ΣΕΦ, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν θα αγωνιστούν ή είναι τραυματίες, να υποβληθούν σε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ (αίματος, ούρων κλπ). 

Στη διάρκεια της τελικής φάσης των Πλέι Οφ του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας της σεζόν 2012-2013 η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή πλήρη ελέγχου ντόπινγκ ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τη δεδομένη χρονική περίοδο κατόπιν συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Τα αποτελέσματα όλων των δειγμάτων ήταν καθαρά στους εργαστηριακούς ελέγχους που υποβλήθηκαν, γεγονός άκρως θετικό για το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος μας. Προκειμένου να διαλυθούν όλες οι σκιές και κάθε ίχνος υποψίας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, θεωρούμε ότι πρέπει η Πολιτεία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.  

Προς τούτο, θα θέλαμε να δώσετε εντολή στον αρμόδιο φορέα ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι ντόπινγκ και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλισθεί το κύρος του αθλήματος και να προστατευθούν οι αθλητές, οι ΚΑΕ και ο ελληνικός αθλητισμός από κακόβουλες αμφισβητήσεις και υπονοούμενα. 

Με τιμή 

Παναγιώτης Αγγελόπουλος     Γιώργος Αγγελόπουλος 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By