Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντόλιος: Nα στηρίξουμε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Πυρά από τον Πρ. Παυλόπουλο κατά Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση

vouli_psifos640

Πλειστηριασμοί και φόρος ακίνητης περιουσίας μονοπωλούν τις ομιλίες των βουλευτών στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε να σταματήσει η όποια συζήτηση για ενδεχόμενη άρση των πλειστηριασμών και να δοθεί παράταση 6- δ12 μηνών, όχι- όπως είπε- ως μετάθεση του προβλήματος, αλλά για την μελέτη του θέματος και την εξεύρεση λύσης.

«Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν είναι νοητή, ενώ πρέπει να δούμε και το ζήτημα της φορολογίας», είπε ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, και καρφώνοντας τον Γ. Στουρνάρα τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουμε υπερφορολόγηση. «Στηρίζουμε τον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του, αλλά όχι οποιαδήποτε επιβάρυνση του Έλληνα πολίτη και αυτό δεν είναι κριτική, αλλά η αγωνία μας», είπε και πρόσθεσε ότι υπεύθυνες για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι οι κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

«Τυχόν νέα μέτρα θα σήμαιναν δήμευση και αυτό ούτε ανέχεται, ούτε αντέχεται», σχολίασε ο Τ. Νεράντζης (ΝΔ), ενώ ο Γ. Ντόλιος  (ΠΑΣΟΚ) κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει με βάση μια λογική προσέγγιση την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο αλλά και για να μην μπορούν να περάσουν  σε ξένα funds τα κόκκινα δάνεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By