Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές, σύμφωνα με τις αρχές

vietnamA

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 11 αγνοούνται στο κεντρικό Βιετνάμ, από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και μια δεκαπενταετία, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. «Περισσότερα από 100.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές» δήλωσε ο Νγκουγιέν Κουάνγκ Τρουνγκ, υπεύθυνος της Τοπικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην πόλη Ντανάνγκ.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε σήμερα φωτογραφίες από σπίτια και πλημμυρισμένους δρόμους στο τουριστικό θέρετρο Χόι Αν και την παλιά αυτοκρατορική πόλη Χουέ που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από τις περιοχές αυτές, μετά την εκκένωσή τους από τις αρχές.

«Οι βροχές συνεχίζονται και σήμερα στις παράκτιες επαρχίες Κουάνγκ Νγκάι και Μπινχ Ντινχ», πρόσθεσε ο Νγκουγιέν, εκτιμώντας ότι το ύψος των υλικών καταστροφών ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By