Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλουσιότερος Αμερικανός για 20η χρονιά ο Μπιλ Γκέιτς

Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του εκτιμάται σε 72 δισ. δολάρια

Bill GatesΜε περιουσία που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 72 δισ. δολάρια ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς αναδεικνύεται για 20η χρονιά ο πλουσιότερος Αμερικανός σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes.

Αξιοσημείωτο, δε, για τον Γκέιτς που πέρυσι έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι ότι η περιουσία του αυξήθηκε κατά 6 δισεκατομμύρια σε σχέση με πέρσι.

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί συγκεντρώνουν από κοινού περιουσία ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, από 1,7 τρισ. πέρσι.

Δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς κατατάσσεται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο επικεφαλής του ομίλου Berkshire Hathaway, με 58,5 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο Λάρι Έλισον, ο συνιδρυτής της εταιρείας Oracle με 41 δισ. δολάρια, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ, με περιουσία 36 δισ. ο καθένας.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι 10ος, με 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στους 20 πλουσιότερους της λίστας και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, με την περιουσία να σημειώνει αύξηση και ανέρχεται στα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά 314 πολυεκατομμυριούχοι είδαν φέτος να αυξάνονται οι περιουσίες τους, 30 είναι φτωχότεροι σε σχέση με το 2012 ενώ μόνο 22 δεν είδαν καμία αλλαγή στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 48 γυναίκες και, για πρώτη φορά, στην 327η θέση, μια διαφυλική, η Τζένιφερ Πρίτσκερ, η κληρονόμος των ξενοδοχείων Hyatt που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως αντισυνταγματάρχης Τζέιμς Πρίτσκερ.

Οι 273 δισεκατομμυριούχοι είναι αυτοδημιούργητοι, 71 κληρονόμησαν την περιουσία τους και οι 56 κληρονόμησαν ένα μέρος και συνέχισαν να την αυξάνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By