Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλούταρχος – Μητρόπουλος: Όλα είναι νόμιμα

Ο γνωστός τραγουδιστής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται τις κατηγορίες του ΣΔΟΕ

sdoe640

Για παράνομη επιβολή προστίμου επί ποσών που εισπράχθηκαν στο εξωτερικό και εισλήχθησαν νόμιμα (όπου στην Ελλάδα, όπου και φορολογήθηκαν, μιλά ο γνωστός εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΔΟΕ.

 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για δικηγορική αμοιβή στο εξωτερικό, χρήματα τα οποία επαναπάτρισε, και έχουν ήδη φορολογηθεί.

 

«Είμαι ο μοναδικός Έλληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό, κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη 2004 ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά. Παραβιάζεται ο νόμος περί επαναπατρισμού» υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

 

Προσέθεσε ότι ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης γνωρίζει την υπόθεση και έχει ενημερωθεί ότι παραβιάζεται ο νόμος περί επαναπατρισμού.

mitropoulos600
Η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου

Είναι αληθές ότι η Δ” ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:
α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,
β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),
γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και
δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.
Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α
ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα.

 

«Δεν έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες» λέει η σύζυγος του Γ. Πλούταρχου

ploutarxos650i

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που κατονομάζουν τον Γιάννη Πλούταρχο ως τον τραγουδιστή απέκρυψε εισόδήματα ύψους περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΔΟΕ, προέβη και η σύζυγος του καλλιτέχνη, Μαρία Κακοσαίου.

 

«Δεν είμαστε εμείς, δεν πρόκειται για τον Γιάννη, ο δικός μας φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μας έκαναν δεκαετή έλεγχο και τελειώσαμε», απαντά στα εν λόγω δημοσιεύματα η κ. Κακοσαίου, εκφράζοντας την απορία της για το πώς ενεπλάκη το όνομα του συζύγου της στην όλη υπόθεση.

 

«Δεν έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Έχουμε τελειώσει με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ», συμπλήρωσε ο κ. Κακοσαίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By