Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πογκρόμ κατά μεταναστών στη Μόσχα

Συνέλαβαν περισσότερους από 1200 μετανάστες μετά τη ρατσιστική διαδήλωση και τις ταραχές για το φόνο Ρώσου

Rosia epeisodiaΕπιχείρηση «σκούπα» κατά μεταναστών πραγματοποιεί η αστυνομία στη Μόσχα, έχοντας μέχρι στιγμής συλλάβει περισσότερους από 1200 μετανάστες από το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρώτος στόχος της αστυνομίας είναι η λαχαναγορά του προαστίου Μπιριουλόβο, νότια της πρωτεύουσας, όπου συγκεντρώθηκαν χθες κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να συλληφθεί ο δράστης της δολοφονίας ενός Ρώσου την περασμένη Πέμπτη αλλά και το κλείσιμο της λαχαναγοράς που θεωρείται κέντρο εγκληματικής δραστηριότητας.

Ο δράστης της δολοφονίας περιγράφτηκε ως Καυκάσιος και αποτέλεσε την αιτία των ξενοφοβικών ταραχών στη ρωσική πρωτεύουσα που προκάλεσαν τον τραυματισμό 28 ανθρώπων.

Χιλιάδες Ρώσοι φωνάζοντας «Η Ρωσία στους Ρώσους» και «Λευκή Δύναμη» επέδραμαν κατά των χώρων της λαχαναγοράς αναζητώντας μετανάστες εργάτες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας προανήγγειλε αστυνομικές επιχειρήσεις και στις υπόλοιπες αγορές της πρωτεύουσας, καθώς και έρευνες σε κτίρια για την αναζήτηση παράνομων μεταναστών.

Οι αρχές έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της περιφέρειας της Μόσχας και ανέπτυξαν ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών στο Μπιριούλοβο, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας για τον φόβο επανάληψης των ακραίων εθνικιστικών ταραχών του 2010.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By