Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιες είναι οι 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες και γιατί

Tα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν μία περιουσία, αλλά η ποιότητα της εξυπηρέτησης δεν είναι ανάλογη του κόστους. 

1Παρ” όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν αξέχαστες πτήσεις ακόμη και στους “κοινούς θνητούς”, που ταξιδεύουν με οικονομική θέση.

Το Business Insider ξεχωρίζει τις καλύτερες, με βάση δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο ευχάριστη θα είναι η πτήση: Η ευχάριστη εμπειρία στο αεροσκάφος και η ακριβής αναχώρηση και άφιξη.

Συνδυάζοντας τα στοιχεία από τη Skytrax και  Flightstats.com, αυτές είναι οι 10 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και η βαθμολογία τους με άριστα το 100:

1. Singapore Airlines

1Εμπειρία :90

Συνέπεια: 83

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Singapore Airlines βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστα. Η εταιρεία φημίζεται για την καθαριότητα της καμπίνας, τη ψυχαγωγία που προσφέρει, την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του ιπτάμενου προσωπικού. Ακόμη και αυτοί που ταξιδεύουν οικονομική θέση έχουν την προσωπική τους τηλεόραση, ενώ μεταξύ άλλων τους προσφέρονται ζεστές πετσέτες πριν από την απογείωση.

2. All Nippon Airways

1

Eμπειρία: 85

Συνέπεια: 83

Η All Nippon Airways είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιαπωνίας. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο Boeing 787 Dreamliners. Η ANA συγκεντρώνει πολύ καλές κριτικές από τους σχολιαστές του Skytrax, oι οποίοι βαθμολογούν πολύ υψηλά την καθαριότητα, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια της εταιρείας. Τα ανακλινόμενα καθίσματα που ενισχύουν την ιδιωτικότητα είναι από τα μεγάλα συν της ΑΝΑ.

3. Qatar Airways

1

Eμπερία : 90

Συνέπεια: 71

Η Qatar Airways κέρδισε άριστη βαθμολογία όσον αφορά στην άνεση των καθισμάτων και την ψυχαγωγία εν πτήσει. Οι επιβάτες της οικονομικής θέσης μπορούν να συνδέσουν τα smartphone και τα tablet τους με τις προσωπικές τους οθόνες. Η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, εάν δεν είχε ένα…προβληματάκι με την ακρίβεια των δρομολογίων. Οι καθυστερήσεις αποδίδονται κατά ένα μέρος στην πρώην βάση λειτουργίας της εταιρείας:  Το πολυσύχναστο και απαρχαιωμένο διεθνές αεροδρόμιο της Doha. Ωστόσο, η εταιρεία μεταφέρθηκε προσφάτως στο ολοκαίνουργιο και πολύ μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο Hamad, γεγονός που θα βελτιώσει κατά πολύ τις επιδόσεις της.

4. Asiana Airways

1

Eμπειρία: 85

Συνέπεια: 78

Ως μία από τις δύο μεγαλύτερες νοτιοκορεατικές αεροπορικές εταιρείες, η  Asiana διατηρεί την αξιολόγηση πέντε αστέρων από τη Skytrax. Οπως και η Μαλαισία, η Asiana έχει να αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις μετά την συντριβή ενός Boeing 777 της, πέρυσι στο Σαν Φρανσίσκο.  Αν και η επίσημη έρευνα για τα αίτια βρίσκεται σε εξέλιξη, το προσωπικό της καμπίνας επιδοκιμάστηκε για το θάρρος και την αποτελεσματικότητα του, που είχαν ως αποτέλεσμα να σωθούν πολλές ζωές. Οι σχολιαστές της Skytrax δίνουν πολύ καλή βαθμολογία στην εξυπηρέτηση και την άνεση των καθισμάτων.

5. Malaysia Airlines

1

Εμπειρία: 83

Συνέπεια:77

Αν και η εικόνα της Malaysia Airlines επλήγη σοβαρότατα τους τελευταίους μήνες λόγω της τραγικής εξαφάνισης της πτήσης 370, ο αερομεταφορέας έχει άριστο ιστορικό όσο αφορά στην εξυπηρέτηση των επιβατών εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πάντως, λόγω του δυστυχήματος και των οικονομικών ζημιών της εταιρείας, ο πλέον πολυσυζητημένος αερομεταφορέας στον κόσμο βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης. Οι σχολιαστές του Skytrax βαθμολογούν αρκετά υψηλά την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της εταιρείας.

6. Emirates

1

Eμπειρία: 82

Συνέπεια:79

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Emirates του Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αερομεταφορείς μεγάλων αποστάσεων. Η εταιρεία, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους Airbus A380 super jumbos και Boeing 777. Βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις των σχολιαστών του Skytrax όσον αφορά στη ψυχαγωγία, καθώς προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από επιλογές βίντεο και μουσικής στους επιβάτες.

7. Κorean Air

1

Eμπειρία: 78

Συνέπεια :84

Υστερα από μία σειρά τραγικών δυστυχημάτων στα τέλη του 90, η Korean Air έχει ανακάμψει και διεκδικεί τον τίτλο του rock star της πολιτικής αεροπορίας. Την τελευταία δεκαετία, η αεροπορική εταιρεία, που έχει την έδρα της στη Σεούλ, έχει προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στη διοίκησή της και την εκπαίδευση του προσωπικού της. Οι επιβάτες της οικονομικής θέσης εγκωμιάζουν τις πεντακάθαρες καμπίνες και τον χώρο που έχουν για να απλώσουν τα πόδια τους.

8.  Lufthansa

1

Eμπειρία; 80

Συνέπεια: 80

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης έχει υποστεί μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό της τα τελευταία χρόνια, αλλά οι υπηρεσίες και η γενικότερη ποιότητά της θεωρούνται εξαιρετικές. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία βαθμολογείται πολύ υψηλά σε όλους τους τομείς.

9. Οman Air

1

Εμπειρία: 82

Συνέπεια: 76

Είναι η μικρότερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, που εμφανίζεται στον κατάλογο. Ωστόσο,  έχει καταγράψει ταχύτατη ανάπτυξη, γεγονός που την καθιστά ανταγωνιστική απέναντι στις πιο γνωστές και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Οι επιβάτες οικονομικής θέσης είναι γενναιόδωροι στη βαθμολογία τους, όπως και η εταιρεία στην άνεση που τους προσφέρει.

10. Τhai Airways

1

Eμπειρία:78

Συνέπεια:82

Η Thai Airways ξεχωρίζει για την ποιότητα εξυπηρέτησης, η οποία δεν χαρακτηρίζει μόνο την πρώτη θέση, αλλά και την οικονομική. Οι επιβάτες επικροτούν κυρίως τη φιλική συμπεριφορά του προσωπικού, αλλά και τις απολαυστικές επιλογές φαγητού που προσφέρει.

By