Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ

Ποινικές διώξεις για την τραγωδία

ÔÑÁÃÙÄÉÁ ÌÅ 13×ÑÏÍÏ ÁÃÏÑÉ ÍÅÊÑÏ ÓÅ ÐÁÉÄÉÊÏ ÐÁÑÊÏ

Χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 13χρονου και τον τραυματισμό της αδελφής του την Κυριακή, ενώ κατόπιν εντολής του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός διέταξε άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση- εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με το τραγικό γεγονός του θανάτου 12χρονου αγοριού και του τραυματισμού 9χρονου κοριτσιού σε λούνα παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου μας, σε επίσκεψη που είχαμε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων εκφράσαμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τη διάθεση να σταθούμε δίπλα της στις δύσκολες στιγμές που περνάει

Από όσο γνωρίζουμε διενεργείται προανάκριση στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

Εμείς ως Δήμος, αυτό που είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε είναι ότι:

1. Η εταιρεία «Happy Fun ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

2. Το δημοτικό συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.

3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ Δήμου και Εταιρείας

4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο.

Ποινικές διώξεις 

Tην ίδια ώρα, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ, και των δύο υπαλλήλων στον χώρο.

Με εντολή του εισαγγελέα, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

By