Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Ελληνικού

Για την υπόθεση που του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ

unnamed129

Αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, κατέρχεται στον β” γύρο των εκλογών στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο νυν δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απήγγειλε κατηγορία σε βάρος του δημάρχου για την υπόθεση του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ένας 13χρονος.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Κορτζίδη ασκήθηκε βάσει των διαπιστώσεων του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στον δήμο Ελληνικού, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του επίμαχου λούνα παρκ.

Οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για τη λειτουργία λούνα παρκ, κάτι που, όπως σημειώνεται, έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης, ο δήμος ελέγχεται και για το γεγονός ότι δεν μερίμνησε για τη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής, η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του λούνα πάρκ, ώστε να εγκριθεί η άδεια λειτουργίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

By