Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ποιοί θα τρέξουν τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

ethniki trapeza

Εκτός σχήματος ο Νίκος Νανόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πόλα Χατζησωτηρίου φέρεται ότι θα αναλάβει οικονομικός διευθυντής.

– Του Νίκου Φιλιππίδη-

ethniki trapeza
© FOSPHOTOS

Από πέντε στελέχη της Εθνικής και τέσσερα της Eurobank αποτελείται η Συντονιστική Επιτροπή Ενοποίησης των δυο τραπεζών, που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο διοικητής της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς είναι πρόεδρος της επιτροπής συγχώνευσης ενώ θα συμμετάσχουν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου καθώς και οι 3 γενικοί διευθυντές , ο Παύλος Μυλωνάς, ο Δημήτρης Δημόπουλος και ο Δαμιανός Χαραλαμπίδης.

Από την Eurobank, στην Επιτροπή Συγχώνευσης, θα συμμετέχουν ο Μιχάλης Κολακίδης, η Πόλα Χατζησωτηρίου, ο Φωκίων Καραβίας και ο Σταύρος Ιωάννου.

 

 

Στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Ενοποίησης θα συμμετέχουν, επίσης, οι εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του monitoring trustee, Χαράλαμπος Μάκκας και Βασίλης Καζάς αντίστοιχα. Πέραν της επιτροπής Συγχώνευσης θα συσταθούν και υποεπιτροπές για τις εγχώριες και τις διεθνείς δραστηριότητες με επικεφαλής από την Εθνική Τράπεζα (Domestic Coordinator) και την Eurobank (International Coordinator) αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πόλα Χατζησωτηρίου φέρεται ότι θα αναλάβει και CFO (οικονομικός διευθυντής) του ομίλου. 

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, ενώ φερόταν ότι θα συμμετάσχει, τελικώς, δεν περιλαμβάνεται και προσεχώς θα αποχωρήσει. Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του μήνα και οι κύριοι Νίκος Καραμούζης και Βύρων Μπαλής.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια ενοποίησης υποστηρίζεται από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες συμβούλων οι οποίες προσφέρουν διεθνή τεχνογνωσία και εμπειρία από παρόμοια έργα, συγκεκριμένα:

– McKinsey & Company: Στρατηγικός σχεδιασμός της ενοποίησης εγχώριων δραστηριοτήτων

– The Boston Consulting Group (BCG): Στρατηγικός σχεδιασμός της ενοποίησης διεθνών δραστηριοτήτων

– Accenture: Σχεδιασμός της ενοποίησης λειτουργικών διαδικασιών και πληροφοριακών συστημάτων.

 

By