Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιοι «αθώωσαν» τον Άδωνι

Οι Παπαδημούλης, Τατσόπουλος και Κοντονής από το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

adonis nd geordiadis boyli vouli
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

Εκπλήξεις κρύβονται από τα ονόματα των Βουλευτών που ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία του Άδωνι Γεωργιάδη μετά την μήνυση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη.

Τα κόμματα είχαν επιβάλει για την ψηφοφορία «κομματική γραμμή», με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να λένε «όχι» στην άρση της ασυλίας, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να λένε «ναι» και τέλος τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ να επιλέγουν μια ουδέτερη στάση, ψηφίζοντας «παρών».

Υπήρχαν όμως που «έσπασαν» την κομματική «γραμμή» και δεν ψήφισαν όπως ζητήθηκε από το κόμμα. Συγκεκριμένα:

– από την ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας που ψήφισε παρών

– από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Τατσόπουλος και Σταύρος Κοντονής, που ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργιάδη

-από το ΠΑΣΟΚ ο Απ. Κακλαμάνης και ο Αχμ. Χατζή Οσμάν που ψήφισαν να αρθεί η ασυλία

-από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιάννης Δημαράς (ψήφισε να μην αρθεί)

-από την ΔΗΜΑΡ οι Μαρία Ρεπούση, Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας που ψήφισαν να αρθεί η ασυλία και οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Κυρίτσης που δήλωσαν παρών

-από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος που ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία.

Σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε αναφορά στον κ. Παπαδημούλη λέγοντας: «Ακόμη και ο κ. Παπαδημούλης που ξέρω τι γνώμη έχει για εμένα, δεν θα μπορέσει να ψηφίσει “ναι” σε αυτή την άρση».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Γεωργιάδη επειδή στην Ολομέλεια της Βουλής τον είχε χαρακτηρίσει «αρχηγό των κουκουλοφόρων».

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο της ονομαστικής ψηφοφορίας:

adonis1

 adonis2

adonis3

adonis4

(Visited 1 times, 1 visits today)
By