Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποιοι δε θα πληρώσουν το χαράτσι

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

akinitaΤην απαλλαγή από την καταβολή του τέλους ακινήτων, για τους φορολογουμένους με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, εξετάζεται επίσης να μην πληρώνουν τέλος για τα ακίνητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ οι μακροχρόνια άνεργοι. Επίσης, μελετάται νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ να πληρώσουν μειωμένο συντελεστή και σε περισσότερες από πέντε δόσεις το τέλος.

Στην ίδια κατηγορία αναμένεται να ενταχθούν οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα βρίσκονται όλες οι προτάσεις σχετικά με την απαλλαγή ή τη μείωση του τέλους για εκείνους που βρίσκονται σε ένδεια ή στα όρια της φτώχειας.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τις προτάσεις, εξετάζεται να μην πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων: όσοι έχουν ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ, οι μακροχρόνια άνεργοι με μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο τους ενός έτους και άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ. Επίσης, μειωμένο θα το πληρώσουν: Νοικοκυριά στο όριο της φτώχειας και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, πολύτεκνοι και ανάπηροι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα Μαΐου, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

By