Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιος τη… σφήνωσε μέσα στο μπουκάλι;

Ο Γιαπωνέζος, το γνωστό γαλλικό brand και… τα μυστικά deals στο James Christie Room

christies best
Πλούσιοι Ασιάτες «ρίχνουν» χρήμα σε έργα τέχνης. Στη φωτογραφία, ενδιαφερόμενοι κοιτάζουν τα έργα του Private Sale «The Best of the Best» που έκανε ο οίκος Christie’s στο Χονγκ Κονγκ

Επιθετικά στον ανταγωνισμό βγαίνει ο οίκος Christie’s με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο του αρχηγού στο διεθνές art market.
Αυτή τη φορά διοργάνωσε την έκθεση και δημοπρασία με τον έξυπνο The Best of the Best λανσάροντας μια νέα κατηγορία στα Private sales. Το γεγονός πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, και στο ολοκαίνουριο παράρτημα του οίκου, το James Christie Room.

Βλέπουν ράλι στην ασιατική αγορά
Οι Christie’s όπως και οι υπόλοιποι ξένοι οίκοι προσπαθούν να «ανοίξουν» τις δραστηριότητές τους στην Ασιατική αγορά που θεωρείται μελλοντική δύναμη.

Γι’ αυτό το λόγο έκαναν μια πολύ αυστηρή επιλογή των έργων που έδειξαν στους πλούσιους Ασιάτες πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων ακριβών ρολογιών, διαμαντιών, σπάνιων κρασιών και έργων τέχνης από Monet μέχρι και πρόσφατες δουλειές από σύγχρονους Κινέζους εικαστικούς.

Σάλος με τη γυναίκα στο μπουκάλι της Chanel! chanel best of best christies
Την παράσταση έκλεψε το έργο του Γιαπωνέζου εικαστικού Ikki Meyake.

Πρόκειται για ένα γλυπτό από ξύλο και ακρυλικά με διαστάσεις 43x58x157,2) με τίτλο «Perfume for Chanel». Μέσα στο γνωστό μπουκάλι του διάσημου αρώματος είναι σφηνωμένη μια γυναίκα. Τα νοήματα πολλαπλά…

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Meyake είναι ανερχόμενη δύναμη στην σύγχρονη ασιατική Τέχνη και τα έργα του θα διπλασιάσουν σε πέντε με επτά χρόνια.

By