Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποιός είναι ο νέος Τσίπρας

Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο 33χρονος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων.

sakellaridis660Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έλαβε το χρίσμα από την ηγεσία για να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου πολίτη της πρωτεύουσας, ακολουθώντας τα χνάρια του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης είχε πάρει το «βάπτισμα» ως υποψήφιος δήμαρχος το 2006 με τη στήριξη του Συνασπισμού.

Ο νεαρός οικονομολόγος, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στη Β” Αθηνών στις εκλογές του 2012, έχει καταγωγή από τη Νίσυρο, σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και συνεχίζοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νέα Υόρκη είναι πια υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει τον αέρα του κοσμοπολίτη οικονομολόγου.

Γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης από πρώτο χέρι, καθώς είχε υπάρξει και εισηγητής σε σεμινάρια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους «συντρόφους», ο νεαρός οικονομολόγος αποτελεί τη σκιά του προέδρου. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε διεθνή δίκτυα και εφημερίδες σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ενώ από τη θέση του συντονιστή του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού, ο νεαρός πολιτικός ξέρει από πρώτο χέρι τι θέλει ο πρόεδρός του – και κυρίως σε ποιους θέλει να μιλήσει.

By