Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ποροσένκο: Πιθανόν να διαλύσει τη Βουλή την Κυριακή

Προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στο τέλος Οκτωβρίου

oukrania-yper-tis-apomakrunsis-tou-gianoukobits-psifise-i-bouli

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ενδέχεται να διαλύσει το κοινοβούλιο της χώρας άμεσα, ακόμη και την Κυριακή, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ουκρανία κατέρρευσε στις 24 Ιουλίου και η διάλυση της Bουλής, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει αυτή την εξέλιξη, θα οδηγήσει στην προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στο τέλος Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους και έξι άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα, σε μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου στα πλαίσια των προσπαθειών για να εξευρεθεί πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση.

Ο Πέτρο Ποροσένκο θα έχει συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Κίεβο το Σάββατο. Αναμένεται ακόμα να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ανώτατα στελέχη της Ε.Ε την Τρίτη, στη διάρκεια συνόδου της Τελωνειακής Ένωσης που έχει προωθήσει η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα διεξαχθεί στη Λευκορωσία.

By