Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΟΣΔΕΠ: Σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων

Λόγω της διαθεσιμότητας των διοικητικών

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Την πιθανότητα νσ τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων λόγω της διαθεσιμότητας των διοικητικών, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των ανώτατων ιδρυμάτων.

«Κινδυνεύουν εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα λόγω της αδυναμίας διαχείρισής τους από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ, ενώ ζητά την επαναφορά όλου του διοικητικού προσωπικού που είναι σε διαθεσιμότητα, τονίζοντας ότι «το αντίθετο θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να απολυθεί».

«Η ανατροπή από τα συμφωνηθέντα των τελευταίων μηνών για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και η αθέτηση της δέσμευσης του υπουργείου Παιδείας πως κανείς υπάλληλος δεν θα απολυθεί, φέρνει το πανεπιστήμιο και εκατοντάδες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια εκρηκτική κατάσταση» υπογραμμίζει και επισημαίνει:

«Οι διοικητικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όλο αυτό το διάστημα παρείχαν εντατικά τις υπηρεσίες τους στα Ιδρύματα, των οποίων η λειτουργία θα ήταν διαφορετικά ιδιαιτέρως προβληματική».

By