Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποτάμι: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τα χάλια της κυβέρνησης»

«Ούτε βέβαια για την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης»

potami

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς ούτε για τα χάλια της κυβέρνησης, ούτε βέβαια για την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης. Η ψήφος εμπιστοσύνης αφορά τις ισορροπίες αυτής της Βουλής. Εμείς δεν είμαστε εκεί και δεν έχουμε συμμετάσχει στην διαμόρφωση αυτών των ισορροπιών», αναφέρει σε δήλωσή του το «Ποτάμι» και προσθέτει πως η απόφαση των Σαμαρά – Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή μαρτυρά επιπρόσθετα την αδυναμία τους να κυβερνήσουν σταθερά την χώρα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνουν σήμερα πως ξαφνιάζονται από την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για «εδώ και τώρα εκλογές» και ξεχνούν ότι την ίδια ανεύθυνη συμπεριφορά είχαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση», αναφέρει το Ποτάμι.

«Η εικόνα της κυβέρνησης όμως στα μάτια της κοινωνίας δεν αλλάζει με 151 υπέρ. Στη δε Ευρώπη φαινόμαστε για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων», σημειώνει και προσθέτει πως το σημαντικότερο αντικίνητρο για να βγει η χώρα από το τέλμα είναι η πολιτική αστάθεια.

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αν και το γνωρίζουν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επιδεινώσουν την κατάσταση αδιαφορώντας στην πράξη για τις συνέπειες. Οι πρώτοι από ανικανότητα και πανικό , οι δεύτεροι από τη λαιμαργία τους για κυβερνητική εξουσία», υπογραμμίζει και προσθέτει πως ο τόπος θέλει θεσμική σοβαρότητα, υπεύθυνη κυβέρνηση και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θέλει δράση δηλαδή και δεν θέλει αντίδραση και τακτικισμούς. Δεν θέλει μάχες εντυπώσεων, με ατάκες για τα δελτία των 8, χωρίς διάθεση να βρεθεί έστω και μια λύση για τα προβλήματα της χώρας.

«Το Ποτάμι βέβαια δεν έχει βουλευτές για να πει αυτά τα αυτονόητα στην Βουλή του γερασμένου πολιτικού συστήματος. Αν ήμασταν στην Βουλή θα απαιτούσαμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Και οι δύο μαζί συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας», καταλήγει.

By