Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Που θα βρείτε τα λεφτά για να φέρετε το δημόσιο στο μέγεθος που θέλετε;»

Βήμα πίσω δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού

lafazanis

Βήμα πίσω δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού και παρά τη συμβιβαστική πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης  για 6μηνη παράταση της κατάργησής του, εμμένει στη θέση του.

«Η πρόταση Μητσοτάκη δεν είναι η καλύτερη εκδοχή», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου που επανέλαβε ότι το επίμαχο άρθρο 8 πρέπει να αποσυρθεί και να γίνει αξιολόγηση του Ινστιτούτου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι το Ινστιτούτο δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς βασικές δομές του υπουργείου Εργασίας επιτελούν το έργο του Ινστιτούτο –«γιατί χρειαζόμαστε και μια τρίτη δομή;» διερωτήθηκε- και ανέφερε πως θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος 6 μηνών έως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ολοκληρώσει το Ινστιτούτο το πρόγραμμα που έχει αναλάβει.

Οι καταργήσεις/συγχωνεύσεις των 23 φορέων του δημοσίου διατηρούν στα ύψη την κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περνά στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δίνουν αγώνα για να διατηρηθούν στη ζωή οργανισμοί «σφραγίδες», ενώ υπόσχονται επαναπρόσληψη των υπαλλήλων που θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Λέτε θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν, είναι άποψη αυτή της συνιστώσας Στρατούλη, Λαφαζάνη; Θα επαναπροσλάβετε και τους 156 δημοτικούς αστυνομικούς με τα πλαστά δικαιολογητικά; Που θα βρείτε τα λεφτά για να φέρετε το δημόσιο στο μέγεθος που θέλετε;», ήταν το ερώτημα που τους απηύθυνε και αναφερόμενος στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την διατήρηση του Εθνικού Ιδρύματος «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης-  Ο Γέρος του Μωριά», ήταν ιδιαίτερα καυστικός, λέγοντας ότι έχουν χάσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας.

Σε ότι αφορά τις βουλευτικές τροπολογίες που θα κάνει αποδεκτές, αυτές είναι η εξαίρεση των εγκύων από τη διαθεσιμότητα που υπογράφει η Κ. Παπακώστα και άλλοι βουλευτές, του Γ. Καρασμάνη και άλλων γαλάζιων  βουλευτών που ρυθμίζει ζητήματα συνυπηρέτησης ενός ζευγαριού σε παραμεθόριες περιοχές, της Φ. Αραμπατζή (ΝΔ) για την ολοκλήρωση μετατάξεων υπαλλήλων που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και του Σπ.Ταλιαδούρου για τις περιουσιακού χαρακτήρα απαιτήσεις και υποχρεώσεις του ΟΠΕΒ που υφίστανται κατά την κατάργησή του και μεταβιβάζονται στο δημόσιο.

«Αυτό που κάνετε είναι τρομοκρατία, αντί για αλλαγές στη δημόσια διοίκηση εκτελείτε εντολές της τρόικα», κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι σωρηδόν απολύσεις.

By