Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΟΥ: 4.951 οι θάνατοι από τον ιό Έμπολα

Ο Οργανισμός αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα

ebola

Η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει μέχρι τώρα της ζωή σε 4.951 ανθρώπους από τους 13.567 που προσβλήθηκαν από τον ιό σε οκτώ χώρες, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Οργανισμός αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα για τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται, όπως γνωστοποιήθηκε, στη διαπίστωση ότι μερικοί από τους ασθενείς που είχαν καταγραφεί στη Γουινέα δεν έπασχαν από Έμπολα, όπως διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 136, σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 31.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ακόμη ότι και οι 83 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με την Ισπανίδα νοσηλεύτρια που ασθένησε από τον Έμπολα δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα μέχρι τώρα.

Παρόλο που έχουν ήδη περάσει 21 ημέρες, το διάστημα επώασης του ιού, από την ημέρα που καταγράφηκε το τελευταίο κρούσμα στην Ισπανία, θα πρέπει να περάσουν άλλες τόσες μέχρι να κριθεί ότι δεν υπάρχει πλέον επιδημία στη χώρα.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν σημειωθεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Σποραδικά κρούσματα αναφέρθηκαν ακόμη στη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και το Μαλί. Το 2χρονο κοριτσάκι που πέθανε από Έμπολα στο Μαλί ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με 141 ανθρώπους στη χώρα, εκ των οποίων οι 57 δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

By