Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πράσινο φως» για έργα ΣΔΙΤ

Η μαρίνα Ναυπλίου, 11 κολυμβητήρια και γυμναστήρια προβλέπονται οι συμφωνίες για τα ΣΔΙΤ

nafplio800_061113

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μαρίνας Ναυπλίου, καθώς και 11 κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων σε διάφορες περιοχές της χώρας έδωσε στη σημερινή της συνεδρίαση η Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ειδικότερα, το πρώτο έργο, το επενδυτικό κόστος του οποίου θα ανέλθει σε 10 εκατ. ευρώ αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.

Το έργο περιλαμβάνει συγκεκριμένα την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και τη διαχείριση των 210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

«Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το δεύτερο έργο αφορά την υλοποίηση 11 κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων στους δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, στον οποίο περιλαμβάνεται και η συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 έτη, ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών και θα αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας στην βάση επίτευξης συνεχώς των λειτουργικών χαρακτηριστικών του. Για το έργο αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν και οι πόροι του Jessica.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By