Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σέντρα στο ακριβότερο πρωτάθλημα του κόσμου, στην Premier League -φαβορί η Τσέλσι για τους book…

Για πολλούς είναι το πλέον συναρπαστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Αλλά και το πιο ακριβό! Πρόκειται για την Premier League που συνεχίζει να μαγνητίζει και… να προκαλεί και το οποίο ανοίγει σήμερα την αυλαία του.

 

manchester_city diego-costa Liverpool-Dortmund soccer-community-shield-arsenal-v-manchester-city-wembley-stadium-6-630x462 muyfcΣτις 14.45 η πρεμιέρα στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Σουόνσι και ακολουθούν οι συναντήσεις Λέστερ-Έβερτο (17.00) και Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (19.30), σε μετάδοση από τον ΟΤΕ ΤV.

Η περσινή Premier League ήταν εντυπωσιακή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι εξίσου καλή και αμφίρροπη και η φετινή, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους οι ομάδες έχουν κάνει καλές προσθήκες.
Η Τσέλσι του Μουρίνιο και η Αρσεναλ του Βενγκέρ έχουν τον πρώτο λόγο και, λίγο πιο πίσω, η πρωταθλήτρια Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ του Φαν Χάαλ, η Τότεναμ και η Έβερτον ίσως –μα, δεν χωρούν προβλέψεις σε ένα τέτοιο μαραθώνιο.

Η Τσέλσι για τους book…
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier league, μια σεζόν αρχίζει με τις πιθανότητες μοιρασμένες ανάμεσα σε πέντε ομάδες, απόλυτα ικανές να κατακτήσουν για τον τίτλο. Οι μπουκμέικερς πάντως, ανέλαβαν να ανακηρύξουν μόνοι τους το απόλυτο φαβορί κι αυτό είναι η Τσέλσι!
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε όλες τις μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες, η απόδοση των «μπλε» δεν ξεπερνά το 2,00, κάτι που σημαίνει ότι όποιος ποντάρει σήμερα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, θα φορτωθεί με άγχος για τους επόμενους εννέα μήνες, στον (συνήθως συναρπαστικό μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές) μαραθώνιο των 360 αναμετρήσεων, για να διπλασιάσει το αρχικό κεφάλαιό του.
Το ενδιαφέρον είναι πλέον τεράστιο για τις διεκδικήτριες του τίτλου. Θα μείνει για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς τίτλο για δεύτερη χρονιά ο Μουρίνιο; Θα καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της το «back to back» η Σίτι; Πώς θα ξεπεράσει ψυχολογικά το περσινό σοκ η Λίβερπουλ και μάλιστα χωρίς το «πολυβόλο» της, Λουϊς Σουάρες; Ο Φαν Γκάαλ θα ξυπνήσει αναμνήσεις από τον Φέργκιουσον στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ; Και τέλος, ο Βενγκέρ θα καταφέρει να φέρει το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήματος στο «Εμιρεϊτς»;

Αρχίζει λοιπόν το περίφημο αγγλικό πρωτάθλημα, όπως λέγαμε παλαιότερα, ένας μαραθώνιος… πανάκριβος, όπου, σχεδόν 100 ευρώ φθάνει το κόστος του εισιτηρίου για ένα… απλό ματς, όπως αυτό της Γουέστ Χαμ με την Τότεναμ! Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς σε όλο το Νησί. Ωστόσο, οι Άγγλοι είναι βέβαιο πως θα γεμίσουν τα γήπεδα…

Συνοπτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο:
Μάντσεστερ Γ.-Σουόνσι
Λέστερ-Εβερτον
ΚΠΡ-Χαλ
Στόουκ-Αστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Αρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας
Κυριακή:
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι
Δευτέρα:
Μπέρνλι-Τσέλσι.

By