Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προανήγγειλε «Αγιά Σοφιά» ο Μελισσανίδης

Μία ΑΕΚ δυνατή και με δικό της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλει ο «Τίγρης».

dimitris55-melissanidis-2Την παρουσίαση των στόχων του στο αγωνιστικό και όχι μόνο, κομμάτι της ΑΕΚ, αποκάλυψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης την Τετάρτη.

Ο «Τίγρης» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε κυρίως στην κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφήνοντας σχεδόν στην άκρη το αγωνιστικό κομμάτι.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε όταν ρωτήθηκε για την φερεγγυότητα του ελληνικού ποδόσφαιρο, απάντησε: «Σε δύο χρόνια που θα είμαστε στην Σούπερ Λίγκα, με ρωτάτε ξανά».

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ξεκίνησε λέγοντας: «Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας μας, όπως καταλαβαίνετε είναι διαφορετικό. Είναι ξεκίνημα από το μηδέν. Ας μην ξεχνάμε: η ΑΕΚ στη Γ” Εθνική. Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας φίλος της ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος με αυτή την οδυνηρή, αλλά απαραίτητη αυτοκάθαρση. Κάποιοι σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα…

Διάβασα επώνυμες τοποθετήσεις ότι ο Μελισσανίδης πήρε τσάμπα την ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ δεν έχει ιδιοκτήτες. Η δική μας ΑΕΚ υπήρχε πριν από μας και θα υπάρχει μετά από μας. Ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους έχουν μόνο η εταιρείες, όχι οι ιδεές. Δύο θα είναι οι στόχοι: Ο πρώτος θα είναι να βοηθήσει αυτό το τιμ να δημιουργηθεί μία ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να φτιαχτούν όλα από το μηδέν και με χρόνο ιδανικό: από τα τμήματα Ακαδημιών. Μία ΑΕΚ δυνατή παντού που θα έχει βάση τον κόσμο της και δεν θα εξαρτάται από κανέναν. Δεν το διαθέτει κανείς άλλος σύλλογος στην Ελλάδα.

 

Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Ο δεύτερος στόχος είναι η δημιουργία του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ είναι η ίδια πρόσφυγας. Στόχος να χτίσουμε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Θα είναι ένα λαμπρό σπίτι, ένα παλάτι, για τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό. Θα έχει και ένα λαμπερό μουσείο προσφυγικό για να τιμήσει το σύνθημα: ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμένη.

Μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης γι” αυτούς τους στόχους. Δεν θα είμαι μόνος. Πρώτο θέμα είναι τα διαρκείας: δεν τα θέλουμε για μεταγραφές. Δηλώνουν συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια ανέγερσης του γηπέδου μας. Μιλάμε για συμμετοχή… Ζητάω να είναι όλοι κοντά και να μη λείψει από το ιστορικό ξεκίνημα μετά το 1924.

Διαπιστώνω, ότι όλοι γράφουν και μιλάνε για την ΑΕΚ. Ανησυχούν: Να μην ανησυχούν… Έχουμε δρόμο, η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει, θα απαιτήσει, θα διεκδικήσει όταν θα είναι έτοιμη. Αυτό που έχει τώρα η ΑΕΚ είναι οι άνθρωποι που είναι εδώ και τα τρία γράμματα που την ακολουθούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να τη φοβούνται από τώρα; Όταν επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος».

 

Υπάρχει πρόβλεψη πότε θα αρχίσουν τα έργα του γηπέδου;

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες. Θέλω να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην έχουμε προβλήματα με το ΣτΕ. Για την ομάδα δεν έχω να πω κάτι. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μία νέα ομάδα, με Έλληνες παίκτες που ξεκινάει από τη Γ” Εθνική».

Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που σας οδήγησαν να μπείτε στην ΑΕΚ;

«Δεν βγαίνει να γυρίσουμε πίσω. Δεν θέλω να γυρίσουμε πίσω. Επόμενο ήταν να πηγαίνω στο γήπεδο και να τη βλέπω. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα. Αυτή είναι η θέση μας».

Τι διαφορετικό θα έχει το γήπεδο;

«Το γήπεδο σχεδιάζεται σήμερα. Έχει έρθει και ο Ιταλός αρχιτέκτονας, το απόγευμα έχουμε μίτινγκ. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό απ” όλα τα άλλα».

Πόσο φερέγγυο θεωρείτε το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αν θα πάρετε πρωτοβουλίες;

«Είναι νωρίς να απαντήσω σε αυτό. Η ΑΕΚ φέτος θα παίζει με τον… Αετό Βούλας. Σε δύο χρόνια που θα είμαστε στη Σούπερ Λίγκα να μου κάνετε τότε την ερώτηση».

Ποιοι άλλοι βοηθάνε για το γήπεδο;

«Είναι πολλοί που δουλεύουν γι” αυτό το γήπεδο. Και ο Παππάς και ο κ. Πόλυς. Είναι πολλοί άνθρωποι. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε γι” αυτό. Την προσπάθεια απ” όλους τη θέλω μόνο για το γήπεδο. Δεν θέλω τίποτα άλλο».

Μπορεί να γίνει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια;

«Εμείς δε ζητάμε τίποτα απ” ότι είχαμε: Δεν θέλω καμία εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ. Ό,τι λέει ο νόμος και οι κανονισμοί. Θέλουμε ένα γήπεδο να παίζει η ομάδα μας εκεί όπως παλιά». 

Έχετε σχέδιο για προπονητικό κέντρο;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τα Σπάτα. Αν τα Σπάτα δεν μας χωρέσουν, θα το δούμε με τον καιρό. Μην τρελενόμαστε… Ας φτιάξουμε το γήπεδο και μετά».

Το γήπεδο θα παραμείνει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ;

«Ό,τι κι αν γίνει το γήπεδο και αυτό που θα φτιαχτεί θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Από τον κανονισμό της βέβαια η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να φτιάχνει γήπεδα. Θα δημιουργηθεί μία εταιρεία. Αλλά θα ανήκει στην Ερασιτεχνική».

Υπάρχει plan b για το γήπεδο, αν δεν μπορεί να γίνει γήπεδο;

«Όχι δεν υπάρχει plan b! Το γήπεδο θα γίνει εκεί! Δουλεύουμε σε αυτό το πλάνο, για να είμαστε έτοιμοι ώστε να μη μας σταματήσει κανείς. Ένα απλό γήπεδο, όπως ήταν θέλω να φτιάξουμε. Να παίζουμε εκεί».

Για τον ΟΠΑΠ;

«Εδώ είμαστε για την ΑΕΚ. Όταν μιλήσω για τον ΟΠΑΠ, ελάτε να με ρωτήσετε. Άσε τον ΟΠΑΠ»

Για τις Ακαδημίες και που θα προπονούνται οι μικροί;

«Το κοιτάει το τμήμα των Ακαδημιών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε και τρίτο γήπεδο. Προσπαθούμε για τα Σπάτα».

Για τα σχέδια και την ενημέρωση προς το Δήμο για το γήπεδο:

«Όταν είμαστε έτοιμοι με σχέδια θα πάμε, τον επόμενο χρόνο και θα τους τα παρουσιάσουμε. Θέλουμε γήπεδο όχι για δύο ώρες, αλλά ένα γήπεδο που να δώσει ζωή στη Φιλαδέλφεια 7 μέρες την εβδομάδα».

Για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ;

«Βαδίζουμε να προχωρήσουμε το γήπεδο, θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε δύο χρόνια στην Α” Εθνική. Δεν διανοούμαι ότι δεν θα είμαστε. Πολύ… κουφό το ακούω αυτό που μου λέτε».

Άξιζε ο κόσμος να περιμένει και να βιώσει όλα αυτά για να έρθει τώρα ο Μελισσανίδης;

«Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα που ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να την πάρει έτσι, έχοντας στο μυαλό του και το γήπεδο. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε στη Γ” Εθνική. Μη γυρίζουμε όμως πίσω. Κάνουμε ξεκίνημα για να φτιάξουμε την ΑΕΚ, όπως την θέλουμε όλοι. Δεν είμαι λογιστής, ούτε μπήκα στα νούμερα τώρα… Να γυρίζουμε πίσω τώρα και να κλαίμε τον… νεκρό. Με τα παλιά μόνο διχόνοια βάζουμε».

Ποιος ο στόχος για εσάς για την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια και αν έχετε στόχο των αριθμό των διαρκείας

«Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Δεν με ενδιαφέρει να πάρουμε το πρωτάθλημα στη Γ” Εθνική. Το πρωτάθλημα κι… εγώ να παίξω στη Γ” Εθνική θα το πάρω. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με προοπτική. Όλοι θα κριθούμε. Και οι κύριοι που είναι δεξιά μου κι αριστερά μου».

Το όνομα του γηπέδου;

«Το ιδρυτικό θα λέγεται «Αγιά Σοφιά» το εμπορικό θα το δούμε». 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By