Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίστα Λαγκάρντ: Με ερωτηματολόγιο θα καταθέσει ο Μιωνής

 Ο ισραηλινός επιχειρηματίας ήταν ο διαχειριστής του λογαριασμού με τα 550 εκατ. δολάρια.

proanakritiki-syrizaΜε ερωτηματολόγιο θα καταθέσει στην Προκαταρκτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ ο ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματίας Σ. Μιωνή, που ήταν ο διαχειριστής του λογαριασμού με τα 550 εκατ. δολ. Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή ύστερα από δύο ψηφοφορίες.

Ωστόσο και πάλι επικράτησε ένταση με την αντιπολίτευση να αποχωρεί και να καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου. «Πρωταγωνιστές» των εντάσεων ήταν οι Ζ. Κωνσταντοπούλου, Στ. Κοντονής, Π. Ρήγας και Β. Καπερνάρος.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή έγιναν δύο ψηφοφορίες και δεν ετέθηκαν αντιπαραθετικά οι δύο προτάσεις να σταλεί ερωτηματολόγιο ή να μεταβεί στο Ισραήλ αντιπροσωπεία της Επιτροπής.

Στην πρώτη ψηφοφορία το ερώτημα ήταν αν πρέπει να σταλεί ερωτηματολόγιο στον Σ. Μιωνή προκειμένου να απαντήσει γραπτώς και αρχικά το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 6 – 6.

Ακολούθησε η δεύτερη ψηφοφορία με την οποία απορρίφθηκε με 7 – 6 η πρόταση να σταλεί αντιπροσωπεία της Επιτροπής στο Ισραήλ, καθώς συμμετείχε και ο Μ. Βαρβιτσιώτης που απουσίασε στην πρώτη ψηφοφορία.

By