Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, ο… «Κανένας» πρωθυπουργός

Σε απόγνωση για την πορεία της χώρας και τις επιλογές της κυβέρνησης βρίσκεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της VPRC.

FOSphotos
FOSphotos

Προβάδισμα 2,5 μονάδων στην εκλογική επιρροή δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της VPRC για τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας, με τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, ενώ ένα ποσοστό 6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

dimoskopisi-kokkino-1

Ο… «κανένας» για πρωθυπουργός

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 60,3%, απάντησε πως δεν θεωρεί κάποιον από τους υποψηφίους ως τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα η αμέσως επόμενη προτίμηση να είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 16,6% και να ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,1%.

dimoskopisi-kokkino-2

Παράλληλα, οι πολίτες σε ποσοστό 76%, θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% να απαντά ότι πάμε καλά. Ακόμα, σε ερώτηση για το πόσο σίγουροι αισθάνονται για το μέλλον, το 68% απαντά «καθόλου σίγουρος», το 22% «όχι και τόσο σίγουρος», ενώ  υπάρχει και ένα ποσοστό  6% που δηλώνει «αρκετά σίγουρος».

By