Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προβλέψεις Emma Delta VS προβλέψεων ΟΠΑΠ

Αντιφάσεις για τον τζίρο του 2013

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Τι ισχύει τελικά όσον αφορά τις προβλέψεις του επενδυτικού «συνασπισμού» Emma Delta για τα φετινά (και όχι μόνο), οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, οι οποίες και παρουσιάζονται στο ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση ομολογιακού δάνειου της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ. Το δάνειο με άλλα λόγια που θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος για την εξαγορά του ομίλου.

Διότι η Emma Delta εκτιμά πως για την τρέχουσα χρήση του 2013 ο τζίρος που θα πραγματοποιηθεί συνολικά στην χώρα στον κλάδο του «τζόγου», θα διαμορφωθεί στα 1,915 δις. ευρώ (στοιχήματα που θα παιχτούν μείον τα κέρδη των παικτών), αλλά παράλληλα οι εκτιμήσεις του ίδιου του ΟΠΑΠ κάνουν λόγο για ποσό της τάξεως των 1,2 δισ. ευρώ.

Το γεγονός δε ότι υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ των δυο προβλέψεων αν μη τι άλλο δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην χρηματιστηριακή αγορά με δεδομένο μάλιστα πως η εκτίμηση του ΟΠΑΠ είναι αυτή που καταγράφεται και στο ενημερωτικό δελτίο του ομίλου κατά την διαδικασία της αποκρατικοποίησης και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει επίσημη αναθεώρηση.

Από την άλλη μεριά, προφανώς η άποψη της Emma Delta βασίζεται στο νέο business plan και στην ένταξη στο χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ των νέων παιχνιδιών, όπως το VLT (βιντεολόττο), όμως και πάλι κρίνεται αμφίβολο αν όλα αυτά θα καταφέρουν να ανεβάσουν τον τζίρο στα προβλεπόμενα επίπεδα τουλάχιστον για το τρέχον έτος.

Πάντως κατά κοινή ομολογία της αγοράς οι προβλέψεις του νέου ιδιοκτήτη είναι αρκετά αισιόδοξες σε αντιπαραβολή με μια οικονομία που βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούνται δεσμευτικές.

Α.Τάντουλος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By