Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβληματισμός για ενδεχόμενο αμνηστίας σε βουλευτές της Χ.Α.

Για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα

xrisiA

Την δυσαρέσκειά τους εκφράζουν δικαστικοί κύκλοι του Εφετείου Αθηνών για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα, με την οποία σύμφωνα με τους δικαστές, δίνεται αμνηστία στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι ήδη προφυλακισμένοι.

Και αυτό, γιατί στην πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα περιλαμβάνεται διάταξη που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, τον πορισμό οικονομικού οφέλους.

Δηλαδή, οι δράστες να έχουν μέσα στους σκοπούς της δράσης τους το οικονομικό όφελος το οποίο θα πρέπει και να έχουν εισπράξει.

Όπως εκτιμούν οι δικαστικοί κύκλοι, αν υιοθετηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης αυτή η διάταξη, τότε χορηγείται συγχωροχάρτι στους βουλευτές και μέλη της Χ.Α. στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς τον πορισμό του οικονομικού οφέλους.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, τονίζουν ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον υπουργό Δικαιοσύνης.

By