Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβολή της σύλληψης του Nίκου Μαζιώτη από αμερικανικά ΜΜΕ

«Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών

maziotis6

Στη σύλληψη από την Ελληνική Αστυνομία του Νίκου Μαζιώτη αναφέρονται, σε ανταποκρίσεις από την Αθήνα τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών.

«Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ελλάδας, ο οποίος αυτοαποκαλείται ηγέτης της αριστερής επαναστατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αναφέρει η New York Times. Στο δημοσίευμα γίνεται σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σύλληψης του καταζητούμενου και επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και πολύ ελαφρά δύο τουρίστες, από την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι «η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» είναι περισσότερο γνωστή για την επίθεση με αντιαρματικές χειροβομβίδες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το 2007″ καθώς και ότι «ο Νίκος Μαζιώτης καταζητείτο από το καλοκαίρι του 2012 όταν εξαφανίστηκε κατά παραβίαση της υπό περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής του, καθώς είχε παρέλθει το ανώτατο χρονικό περιθώριο της 18μηνης κράτησής του χωρίς να έχει δικαστεί».

«Έλληνας τρομοκράτης συνελήφθη σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα» γράφει ο Guardian, αναφέροντας ότι συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μαζιώτης νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, φρουρούμενος από την αστυνομία.

«Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας», είναι ο τίτλος της βρετανικής Daily Mail. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι και σε ώρα αιχμής, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον Ν. Μαζιώτη. Από την επιχείρηση τραυματίστηκαν ο ίδιος και άλλα τρία άτομα, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.

By