Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προγράμματα κατάρτισης για τους ένστολους

Ειδικά προγράμματα κατάρτισης πάνω σε νέες τεχνολογίες και ξένες γλώσσες για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Aστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί εκπαιδεύονται και καταρτίζονται πάνω στις νέες τεχνολογίες, διδάσκονται ξένες γλώσσες και παρακολουθούν ειδικά προγράμματα που υλοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και διάφορους δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε 70 προγράμματα εθνικής εμβέλειας-που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας με τους δήμους- σε όλους τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα  και στο Λιμενικό Σώμα οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σχετική κατάρτιση και τις δεξιότητες.
Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός τόνισε: « Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρίθηκε άμεσα στα πολλά αιτήματα που υπήρξαν από τους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα, για τη συμμετοχή  τους στα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.  Μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβιβάσαμε, ήδη, για άμεσες ενέργειες όλα τα σχετικά αιτήματα των υπηρετούντων στα ανωτέρω σώματα που είχαμε δεχθεί προκειμένου να δημιουργηθούν ειδικά τμήματα μάθησης και επιμόρφωσης».
«Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουμε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης στον τομέα της Διά Βίου Μάθησης,  για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες που το επιθυμούν. Σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οργανώνονται ειδικά τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν  είτε στους χώρους των υπαρχόντων Κέντρων Διά Βίου Μάθησης είτε σε οργανωμένους χώρους των παραπάνω Σωμάτων», συμπλήρωσε.

Πηγή: voria.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By