Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προειδοποίηση Σόιμπλε για τα αναπτυξιακά προγράμματα που αυξάνουν το δημόσιο χρέος

Κάλεσε για άλλη μία φορά σε δημοσιονομική πειθαρχία

Schaeuble meets Portuguese Minister of Finance

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε προειδοποίηση για τους κινδύνους από τα αναπτυξιακά προγράμματα που οδηγούν σε αύξηση του δημόσιου χρέους καλώντας για άλλη μία φορά σε δημοσιονομική πειθαρχία.

«Υπάρχουν μάλλον υπερβολική ρευστότητα και υπερβολικά υψηλά χρέη, τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε από το Χονγκ Κονγκ, ταξιδεύοντας για την Αυστραλία, όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των 20 πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) και συμπλήρωσε ότι «από την πλευρά της ζήτησης και της νομισματικής πολιτικής δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να στηριχθεί βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν βιώσιμες δημοσιονομικές πολιτικές ώστε να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη και εκτίμησε ότι αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό παρά ποτέ, δεδομένων των εστιών κρίσης, όπως η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή και η Δυτική Αφρική λόγω της έξαρσης του Έμπολα.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε την θέση των G20 ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των βελτιωμένων γενικών συνθηκών και της σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής.

By