Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ συμφώνησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Τέλος στην «κόντρα» Λοβέρδου-Μητσοτάκη βάζει η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόσληψη  600 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Samaras-Benizelos

Την άμεση κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με φόντο την «κόντρα» Μητσοτάκη – Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα.

Αμέσως μετά την συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τόνισε πως, «Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».

Η κ. Βούλτεψη στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».

Να θυμίσουμε πως η πρώτη «μίνι κρίση» του νέου κυβερνητικού σχήματος δημιουργήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αναφορικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και μόνο ένα μέρος αυτών θα επανατοποθετηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υλοποιηθεί η συμφωνία που προέκυψε σε παλιότερη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάση της οποίας θα επανατοποθετηθούν 500 από τους 1136 υπαλλήλους. Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ζητά την επανατοποθέτηση 883 διοικητικών ΑΕΙ.

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ 

Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην απόφαση σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, καθώς, όπως επισήμαιναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πρώτον, κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν απολύεται όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων. Δεύτερον, διότι πέραν της άμεσης προκήρυξης προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αν από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, αυτές να καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αναφορικά με το συνολικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων-αποχωρήσεων είπαν να συγκεντρωθούν τα στοιχεία, να γίνει αποτίμηση τους και από εκεί και πέρα να είναι ανοικτή η δυνατότητα επανεξέτασης και ευελιξίας και αυτό να τεθεί στην τρόικα. Ως προς αυτό, οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη παρέπεμπαν στις περιπτώσεις του πετρελαίου θέρμανσης και του ΦΠΑ εστίασης.

Επιπλέον, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν για τη συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο από την κρίση, καθώς επίσης και για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης. Αυτό το θέμα πρόκειται να τεθεί, μεταξύ άλλων, και στη σύσκεψη που θα έχει αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Τέλος, με αφορμή τις διεθνείς επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα, συζητήθηκε και η σημασία που έχουν όσον αφορά στο θέμα των επενδύσεων και για την ελληνική οικονομία.

By