Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα

«Μέλημα του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η αυξητική πορεία του τουρισμού και το 2015»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και οι επικεφαλής της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI.

Σε δηλώσεις της εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι μέλημα του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η αυξητική πορεία του τουρισμού και το 2015 με την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά και με την είσοδο στο «παιχνίδι» του τουρισμού και άλλων περιφερειών της χώρας.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα και ευκαιρίες, οι οποίες θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες για απασχόληση στους Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Long χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και ανέφερε πως η φετινή χρονιά ήταν «πολύ δυνατή», καθώς ο αριθμός των πελατών της TUI, που ήρθε στην Ελλάδα, αυξήθηκε κατά 10%.

«’Έχουμε πολύ καλή και δυνατή σχέση συνεργασίας με την υπουργό (Τουρισμού) και βλέπουμε δυνατότητες να την εξελίξουμε περαιτέρω», δήλωσε, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών της εταιρείας πάλι κατά 10% και την επόμενη χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι «αυτό που έχει πετύχει η κυβέρνηση με την πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχει πολύ δυνατή και θετική οικονομική πορεία, κάτι που είναι ιδιαιτέρως καλό για τον τουρισμό».

By